Even voorstellen

Ik ben Marlijn van Oversteeg, groot dierenliefhebster en oprichtster van Dierenoppas Thuis. Ik omschrijf mezelf als een rustig en betrouwbaar persoon wat mijn familie en vrienden zullen bevestigen. Passie en grote liefde voor dieren zat er al vroeg in. Ik was altijd tussen de dieren te vinden. Op de boerderij, bij vriendinnen of verzorgpony’s. Op de pony zonder zadel de koeien op halen, de koeien en kalveren voeren, helpen met melken, schapen tellen of hooien. Alles was leuk! Als kind zijnde had ik altijd dieren. Ik moet bekennen dat mijn ouders niet altijd van op de hoogte waren wanneer ik weer een diertje mee naar huis nam. Niet alleen ik kon er wat van, ook mijn zussen hadden leuke verrassingen. Toen ik een keer lang ziek was hebben zij mijn verzorg ezel opgehaald en in de keuken geparkeerd! Wij vonden dat geweldig!! Onze ouders wat minder. Toen ik op mezelf ging wonen hebben vogels, vissen, knaagdieren, chinchilla’s, fretten en reptielen bij ons gewoond. Een gedumpt katje, een fret die herplaatst moest worden, vogels die uit het nest vielen.. alles werd opgevangen. Tegenwoordig is het wat rustiger kwa dieren. Wij bezitten 3 Marans kippen, 2 jachthonden en een grote pony. Het liefst had ik veel meer dieren gehad maar daar hebben wij de ruimte helaas niet voor. Onze tuin richt ik zo veel mogelijk in met bloemen en planten voor insecten en vogels. Ook hier kan ik enorm van genieten.
Ik heb in mijn leven al mooie werkervaringen mogen op doen in oa. de internationale paarden topsport, dierenwinkel, manege en als assistente/dierverzorgster bij een grote dierenkliniek met (sport)paarden, vee en kleine huisdieren. Bij de kliniek heb ik enorm veel geleerd en gezien. Ik zie dit als een zeer mooi fundament die ik kan gebruiken bij mijn onderneming. Zelf heb ik wat wedstrijden gereden met mijn toenmalige paardje. We mochten M dressuur starten. Tegenwoordig rij ik alleen nog recreatief met mijn eigen merrie. Lange afstandsritten en ontdekken van paden hebben onze voorkeur. Paarden gedrag en gezondheid vind ik erg interessant. Hier heb ik ook verschillende cursussen, workshops en online programma’s voor gevolgd.
De honden sport is ook niet aan ons voorbij gegaan! Puppy cursus, puppy jacht training, gedrag en gehoorzaamheid A en B met verschillende honden, agility voor beginners en gevorderden. Super leuk! Tegenwoordig ben ik bovenmatig geïnteresseerd in hondengedrag. Ik volg verschillende professionals, online webinars/cursussen maar ook lezingen over honden en hun gedrag. Ik heb kennis van hulphonden door mijn werk in de zorg en ervaring met herplaatsers en angstige honden. Tevens sta ik in contact met een honden gedragsdeskundige die op een zeer diervriendelijke manier werkt.
Momenteel ben ik bezig met de opleiding “Gediplomeerd hondenuitlaatservice” aan de Martin Gaus academy in Lelystad. Hondengedrag, EHBO en rassenkennis komen oa aan bod.

Gediplomeerd dieren oppas

MBO “Dierverzorging in de veterinaire ondersteuning” Leeuwarden BBL.

Ik heb voor deze opleiding 2 jaar gewerkt bij een grote dierenkliniek als dierenartsassistente bij de grote huisdieren. Regelmatig assisteerde ik ook bij de kleine huisdieren.

Mijn taken bestonden vooral uit het verzorgen van de dieren die op de kliniek gestald stonden, voeren van de dieren, assisteren van de dierenarts, anesthesie bij operaties van paarden en huisdieren, ontwikkelen van röntgenfoto’s, hokken en stallen verschonen/ontsmetten, observeren van de dieren en hun gezondheid, klanten en patiënten ontvangen,  paarden longeren/monsteren bij onderzoek en nog vele andere werkzaamheden.

 

Cursussen, workshops & clinic

Equina shiatsu: Basisbehandeling voor paarden cursus Cranio sacraal therapie bij paarden workshop Heleen Davies: Inzicht in hoeven workshop Featherlight horsmanschip: “paas special” ook achter de schermen clinic Minicursus hondenfotografie hondenfotograferen.nl workshop

Hondenschool cursussen: KC Deventer pupycursus & KC Deventer puppy jacht KC Deventer G&G 1 & KC Deventer G&G 2 KC Deventer Agillity beginners & KC Deventer Agillity gevorderden

Martin Gaus academie

Gediplomeerd Hondenuitlaatservice. Rassenkennis, Gedragsherkenning en roedelgedrag, EHBO, bedrijfsvoering

Webinar

“Waarom blaft jouw hond naar visite” van Monique Bladder “Komen als je roept” van Maurice dier bewust “Waarom heeft jouw hond stress” van Monique Bladder “De 8 onzin verhalen over uitvallende honden” van Monique Bladder

Hondenschool cursussen

KC Deventer pupycursus & KC Deventer puppy jacht KC Deventer G&G 1 & KC Deventer G&G 2 KC Deventer Agillity beginners & KC Deventer Agillity gevorderden

Overig

Begeleiding Gedragsdeskundige hond: Begeleiding uitvallende hond door “Hond baas in balans”

Betaalde online programma’s: Featherlight Horsmanship member “Paarden begrijpen” Marijke de Jong

Boeken: “Help je hond bij angst” van Monique Bladder en Erica Bokelmann “Hondentaal is lichaamstaal” Martin en Sacha Gaus. “ Karakter honden, Karakter bazen” Sacha Gaus Nicky Gootjes “Z’n neus achterna. Maak van uw hond een speurneus” Nicky Gootjes

De verzorging van uw dier

Op basis van uw wens en mijn beschikbaarheid zullen de bezoeken plaats vinden. Dit kan dus meerdere keren per dag zijn mits mijn agenda dat toe laat. Wees dus op tijd met het boeken van mijn diensten!

Hebben uw dieren alleen een dagelijkse controle nodig en geen verzorging? Denk hierbij aan een koppel dieren in de weide die alleen geteld moeten worden. Ook dat is mogelijk! Wanneer er opvallende dingen zijn zal er actie ondernomen worden.